Blaasontsteking hond symptomen

Bij een blaasontsteking van een hond zijn de symptomen erg belangrijk

Het is dan belangrijk dat de eigenaar dit in de gaten heeft zodat er iets aan gedaan kan worden. Bij een blaasontsteking van een hond kunnen de symptomen voor een vroege diagnose zorgen en hopelijk veel pijn besparen.

De symptomen

Bij een blaasontsteking van een hond zijn de symptomen te vergelijken met de symptomen die ook bij mensen te zien zijn. Honden vertonen vaak aan het begin van een blaasontsteking nog geen symptomen. Sommige honden vertonen helemaal geen symptomen, maar gelukkig is meestal bij een blaasontsteking van een hond de symptomen wel op te merken. Één van deze symptomen kan zijn wanneer een zindelijke hond ineens weer in huis gaat plassen. Vaak zijn dit dan ook kleine plasjes, soms met wat bloed er in. Het kan ook zijn dat een hond voortdurend urineverlies heeft en de hele tijd loopt te druppelen of juist andersom, dat een hond staat te persen, maar er nauwelijks iets uit komt. Ook kan de urine van de hond meer stinken of er bewolkt uit zien. De meeste honden drinken tijdens een blaasontsteking meer dan normaal.

Minder vaak voorkomende symptomen

Bij een blaasontsteking van een hond kunnen ook andere symptomen voorkomen. Bij sommige honden kan blaasontsteking voor een verminderde eetlust en een gebrek aan energie zorgen. Ook kunnen honden last krijgen van braken en koorts. Het kan pijnlijk zijn wanneer de hond over de buik en blaas geaaid wordt.

Incoming search terms: